'extrema dreta ataca l'Fnac de València

L'extrema dreta ataca l'Fnac de València per impedir la presentació d'un llibre

S'hi presentava l'obra del sociòleg Vicent Flor 'Noves glòries a Espanya', sobre l'anticatalanisme al País Valencià

Ahir al vespre un grup d'extrema dreta va irrompre a l'Fnac de València per impedir la presentació d'un llibre a la sala d'actes. Es tracta del llibre 'Noves glòries a Espanya', del sociòleg Vicent Flor, publicat per l'Editorial Afers i presentat per J.J. Pérez Benlloch, Mònica Oltra, l'editor Vicent Olmos i el mateix autor. Una vegada començat l'acte, alguns assistents van començar a increpar la resta d'assistents i a insultar els presentadors de l'acte. Van alçar banderes espanyoles i del Grup d'Acció Valencianista i van llençar cadires, llibres i bombetes de fum. Alguns dels assitents van rebre l'impacte d'aquests objectes, que no van parar de volar fins que no va arribar la seguretat privada de l'espai comercial i, finalment, la policia.

Després d'uns trenta minuts, la policia va desallotjar els violents de la sala i l'acte va continuar. Els participants en l'acte van voler destacar que, precisament, allò que explica el llibre és el que lamentablement van tenir l'oportunitat de presenciar. Vicent Flor va dir que 'hem tingut lliçó de teoria i també de pràctica'.

http://www.vila…io-llibre.html
Partits, institucions i societat civil demanen la fi de la impunitat de l'extrema dreta al País Valencià

L'atac a la presentació d'un llibre a la Fnac de València desencadena la indignació per la manca de contundència amb aquests grups

L'atac de dimarts contra la presentació del llibre 'Noves glòries a Espanya' (Editorial Afers, 2011) a la Fnac de València per grups d'extrema dreta ha desfermat una pluja de crítiques dels partits, les institucions i la societat civil contra la impunitat d'aquests grups. Compromís, EU i els Verds, juntament amb la Facultat de Ciències Socials de la UV i entitats com Acció contra la Impunitat han criticat la manca de contundència jurídica contra grups com el GAV o España 2000. Un grup al Facebook aplega suports contra la impunitat.

La diputada de Compromís, Mònica Oltra, que participava en la presentació del llibre, va dir que la única persona que va ser detinguda ho va ser perquè es negava a abandonar la sala d'actes a instàncies de la policia. En canvi, els agents no van identificar cap dels agressors, malgrat que havien llençat pots de fum, cadires i llibres contra els assistents a la presentació.

Per la seva banda, la Facultat de Ciències Socials de la UV, d'on és professor Vicent Flor, ha exigit 'l'aclariment dels fets i l'atribució de responsabilitats per part de l'autoritat governamental'.

La Plataforma Acció Popular contra la Impunitat, que agrupa més de trenta entitats de la societat civil, ha exigit a la Delegació del govern espanyol que 'actuï amb contundència contra els grups ultres que, malgrat ser legals, actuen de forma antidemocràtica i violenta contra els que no pensen com ells, promouen l'odi i en fan apologia'.

http://www.vila…-valencia.html