ACPV i Escola Valenciana denuncien el mal estat de la llengua a una delegació de la UE  Top

 • ACPV i Escola Valenciana denuncien el mal estat de la llengua a una delegació de la UE

  Es reuneixen amb el Comitè d'Experts que vigila el compliment de la Carta Europea de les Llengües Regionals

  Entitats, sindicats i universitats valencianes es van reunir ahir amb el Comitè d'Experts de la Unió Europea que vigila l'aplicació i compliment de la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries. Sobre la taula van exposar problemàtiques com el nou model d'ensenyament trilingüe que impulsa el govern valencià, el tancament de TV3, la manca de premsa en català o els dèficits en webs i organismes oficials.

  Entre les entitats reunides hi havia Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Escola Valenciana, el Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV), el Servei de Política Lingüística de la Universitat de València i l'associació El Tempir d'Elx. Van exposar les mancances de l'informe facilitat per l'estat, així com la manca d'una normativa pròpia que desenvolupi els drets lingüístics i el nul desplegament de la Llei d'Ús i Ensenyament en valencià.

  ACPV va dir que havia estat una bona ocasió per a informar extensament sobre els incompliments de la Carta Europea i per a evidenciar les mancances de l'informe facilitat per l'estat espanyol sobre l'aplicació d'aquesta.

  http://www.vila…egacio-ue.html
 • 33 visitants

Aquesta llista està feta a partir dels usuaris actius durant els darrers 20 minuts.

ProgramacióAltres webs d'enllaços


Altres WEBs