Les "majors" posen fi al boicot al cinema en català  Top

 • Les "majors" tornaran a doblar pel·lícules al català. La Generalitat i les distribuïdores, principalment nord-americanes, han tornat a seure a la taula de negociació després del boicot que van començar per la llei del cinema en català. Els resultats finals encara es desconeixen, però, per començar, ja podem dir que l'última entrega de Harry Potter i la pel·lícula de Tintín les podrem veure doblades al català. També "Els barrufets", que, a més, es projectarà en 3D. Recordem que la llei catalana obliga a doblar o subtitular al català el 50% de les còpies. Aquesta llei està pendent del reglament que la desenvolupi.

  http://www.3cat…nema-en-catala

  Pareu esmet que el titular és ENGANYOS!!!!! només s'anuncia que "tornen" a negociar... i avancen un parell d'engrunes (per estar "MOLT" agraïts...), vistes les experiències anteriors en les negociacions... ja podem imaginar com anirà...
 • Mascarell evita parlar d'arribar a la quota del 50% de doblatge en català

  Tampoc considera prioritària l'aprovació del reglament de la llei del cinema

  El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha comparegut avui per aclarir la posició de la conselleria sobre l'anunci de les 'majors' de tornar a doblar films en català (vídeo). Ha dit: 'És un acord pres com a mostra de bona voluntat entre les 'majors' i el govern. És un primer pas.' El conseller també ha parlat del reglament, que està per fer. Ha dit que s'aplica un reglament en termes pràctics, 'un reglament de fet'. Sobre l'aplicació de la quota de doblatge del 50%, tal com contempla la llei (pdf), Mascarell ha estat poc clar: 'Les quotes són l'expressió d'una voluntat, si s'hi arriba per la via del reglament o per la via de la pràctica, doncs em sembla que és més interessant que s'hi arribi per la via de la pràctica.'

  Mascarell ha assegurat que la Llei del Cinema obliga el departament a caminar en vàries direccions: 'la digitalització de les sales de cinema, que abaratirà molt el doblatge, el desplegament del Pacte per la producció en català, etc.

  L'anunci de les 'majors'

  La Federació de Distribuïdors Cinematogràfics (Fedicine) ha anunciat que tornarà a doblar pel·lícules en català, després del bloqueig que va iniciar amb l'aprovació de la Llei del Cinema que l'obliga a traduir al català el 50% de les pel·ícules que es projectin.

  I a què es deu el canvi d'actitud de Fedicine? Segons declaracions del seu president, Luis Hernández de Carlos, 'detecto una altra sensibiltiat a la conselleria, i així hem pogut trobar vies de diàleg.'

  Harry Potter, Tintín i Els barrufets

  La Fedicine ha anunciat que tornarà a doblar pel·lícules en català, de 35 a 40 cada any (una xifra modesta en relació al que exigeix la Llei del Cinema), i que començarà amb 'Harry Potter i les relíquies de la mort: part 2', que s'estrenarà el 15 de juliol. També es doblaran 'Els barrufets', 'Tintín' i 'Super 8', una pel·lícuña de J.J. Abrams produïda per Steven Spielberg.

  http://www.vila…ge-catala.html

  Que us deia...
 • ERC vigilarà que l'acord amb les "majors" no sigui un 'canvi de cromos' per no arribar al 50% de films doblats

  Esquerra aplaudeix que es doblin 30 pel·lícules en català però avisa que cal complir la llei, que estableix arribar als 50% dels films que s'estrenen a Catalunya
  Diu a CiU que no pot ?agitar la bandera de la llengua? el cap de setmana i pactar una rebaixa de la llei del cinema

  Les "majors" tornen a doblar

  La portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, ha advertit aquest dijous el Govern que vigilarà que l'acord amb les majors per doblar al català 30 pel·lícules no sigui un 'canvi de cromos' per no arribar al 50% de films doblats o subtitulats que estableix la Llei del cinema. En declaracions als passadissos del Parlament, ha assegurat que ERC treballarà perquè es compleixi la llei, i ha dit a CiU que un partit nacionalista ?ho hauria de tenir més present que ningú?. ?No n'hi ha prou amb agitar la bandera de la llengua, de la nació i de la sobirania els caps de setmana i després entre setmana anar pactant amb les 'majors' una rebaixa d'una llei aprovada?, ha recriminat.

  Simó ha trobat 'fantàstic' que ara es doblin 30 pel·lícules al català, però ha avisat que no donaran suport al Govern 'si el que es tracta és de fer un canvi de cromos consistent en doblar un nombre determinat de pel·lícules per sota d'aquest 50% per tal de no complir la llei'.

  Ha recordat, a més, que hi ha una moció aprovada que expressa el compromís del Govern de tenir llest el reglament de la Llei del Cinema en els mesos de setembre o octubre, i amb una preferència per ERC a l'hora de consultar-ne el contingut com a impulsora de la normativa.

  http://www.avui…gn=rss&f=Avui+
 • Mascarell: ?Si no es pot aplicar la llei del Cinema, la canviarem?

  El conseller de Cultura assegura que ha començat a desplegar la normativa
  Considera ?un petit pas? haver aconseguit desbloquejar amb les ?majors' el doblatge de pel·lícules en català

  El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha defensat aquest divendres el pacte arribat amb els distribuïdors i productors nord-americans per doblar pel·lícules en català, un ?petit pas? aconseguit en el procés de desplegament de la llei del Cinema que ha començat a fer en els seus primer sis mesos de mandat. Mascarell ha assegurat, davant les crítiques de l'oposició que dubten que els acords a què s'ha arribat respectin la llei aprovada durant el govern tripartit, que ?la llei s'aplicarà, tot i que en aquest país tenim el mal costum d'apartar les lleis si no es poden aplicar?. ?La llei del Cinema s'aplicarà, però no em demanin que faci en sis mesos el que no s'ha fet en 25?, ha assegurat. De fet, ha remarcat que cal un marge d'entre cinc i set anys per poder aplicar-la del tot. Després, però, ha puntualitzat: ?La llei s'aplicarà i si no es pot aplicar no l'aparcarem. la canviarem?.

  Mascarell ha destacat l'acord amb els majors i ha recordat que fa sis mesos no es doblaven pel·lícules en català. Ara, en canvi, després de dialogar amb els representants de les companyies nord-americanes, els catalans podran veure almenys 30 films doblats en català. El conseller ha considerat un ?error? i un ?prejudici? pensar que el futur del cinema en català passa únicament per doblar films de Hollywood. Segons Mascarell, hi ha gent que li agradaria un ?plantejament radical? sobre la llei del cinema per no trobar a les cartelleres ni films en castellà ni en català.

  En aquest sentit, Mascarell ha remarcat que, a banda del doblatge, la llei del Cinema contempla altres coses, com la digitalització de les sales i més producció de cinema en llengua catalana original.

  D'altra banda, i sobre el cas d'activitat fraudulenta dins de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE), Mascarell ha considerat que és probable que l'entitat surti ?reinventada? del conflicte.

  http://www.avui…canviarem.html
 • Puigcercós acusa a Mascarell de desmuntar ?peça a peça? la llei del cinema

  El president d'ERC retreu al conseller de Cultura d'acceptar ?l'almoina lingüística? de les ?majors'
  Considera que l'acord amb les grans productores fomenta un model de ?neoliberalisme lingüístic?

  Mascarell: ?Si no es pot aplicar la llei del Cinema, la canviarem?

  El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha acusat al conseller de Cultura, Ferran Mascarell, d'estar desmuntant la Llei de Cinema de Catalunya ?peça a peça?, i li ha exigit que, per lleialtat institucional, apliqui la normativa que es va aprovar en l'anterior legislatura.

  En roda de premsa al Parlament, ha considerat una bona notícia que les majors nord-americanes s'avinguin a doblar algunes pel·lícules al català, però ha demanat al govern que no es conformi amb aquesta ?almoina lingüística?, i els insti a complir la llei.

  Per a Puigcercós, CiU va ser incapaç en els 23 anys de governs de Jordi Pujol d'impulsar una llei del cinema com la que va fer el tripartit i ara, en lloc d'aplicar-la, fomenta un model de ?neoliberalisme lingüístic? pel qual es desentén del que va aprovar el Parlament.

  ?Una llengua, com fan tots els països i tots els Estats, es protegeix amb condicions jurídiques, tècniques i materials?, ha reblat.

  El líder republicà reacciona així a les declaracions del titular de Cultura, que aquest divendres ha celebrat l'acord amb les majors, i ha afirmat: ?Si no es pot aplicar la llei del Cinema, la canviarem?.

  http://www.avui…el-cinema.html
 • Mascarell anuncia un acord amb les 'majors' prescindint de la quota del 50%

  El conseller valora que 'es podrà escollir en català amb més normalitat' (Sííííííí el 7%!!!!!)

  El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha anunciat avui l'acord amb el gremi d'empresaris de cinema de Catalunya i la Federació de Distribuïdors Cinematogràfics (Fedicine) per doblar films de les 'majors' en català: l'any que ve n'hi haurà vint-i-cinc, i representaran una quota del 7%, que afegida a la producció pròpia i al cinema independent arribarà a l'11%. No s'ha parlat de la quota del 50% de films doblats en català que contempla la llei (pdf), ni de les sancions per no complir-la.

  Mascarell ha comparegut avui a la tarda acompanyat del president del gremi d'empresaris de cinema de Catalunya, Camilo Tarrazón, i del president de Fedicine, Luis Hernández de Carlos, per anunciar que a partir de l'any que ve 'hi haurà més oferta de cinema de grans productores estrenat en català'. Ha dit que mercès a aquest acord hi hauria l'any que ve un milió i mig d'espectadors en català.

  Un 7% el 2012

  I les dades, les ha concretades el president de l'ICIC, Fèlix Riera: es passarà de cinc films doblats en català el 2010 a vint-i-cinc, que s'exhibiran a cinquanta sales, en comptes de les sis o set de l'any passat la qual cosa suposarà un 7% de la quota de mercat. I que la projecció per al 2017 és que s'arribi a un 35% del consum de films en català.

  'Sense quotes'

  El president de Fedicine ha declarat que se sentia profundament alleugerit perquè s'havia resolt un problema que durava des de feia dotze anys. 'Veurem fins on s'arriba en el mercat de cine en català, sense quotes ni imposicions', ha dit Hernández de Carlos, que ha dit que es faria una comissió de seguiment per veure l'evolució de la demanda de cinema en català.

  P.D.

  Particularment trobo que els de SI és passen tres pobles amb les "seves propostes" però al cap i a la fi... veient el que fan els que manen no pots deixar de entendre-ho (Visca la terra... i mori el mal govern!!!!! )

  http://www.vila…-quota-50.html
 • jpc
 • i
 • 37 visitants

Aquesta llista està feta a partir dels usuaris actius durant els darrers 20 minuts.

ProgramacióAltres webs d'enllaços


Altres WEBs