Amb motiu del 40è aniversari del discurs de Pau Casals a l'ONU  Top

 • Nota de premsa
  Barcelona 25 d'octubre de 2011


  Amb motiu del 40è aniversari del discurs de Pau Casals a l'ONU


  Reagrupament saluda els pobles escocès i basc en la lluita per la seva independència

  Reagrupament Independentista (RCAT), tot commemorant el 40è aniversari del discurs del mestre Pau Casals davant de l'Assemblea General de l'ONU, vol saludar amb entusiasme els pobles escocès i basc en la seva lluita per la Independència.

  Escòcia, liderada pel govern de l'Scottish National Party i el seu primer ministre, Alex Salmond, ha iniciat els passos per a la convocatòria propera del referèndum d'autodeterminació que en el seu dia va prometre als seus electors i al conjunt del país. L'exemple d'Escòcia, evidentment, servirà de referent per exemplificar com una societat democràticament madura gestiona el procés d'accessió a la independència sense extremismes ni xantatges de cap mena, com sí que passa en altres estats que no poden ?i sovint no volen? exhibir aquesta cultura política democràtica. Reagrupament es trobarà sempre al costat del poble escocès i dels seus valents líders.

  Per altra banda, Reagrupament Independentista saluda amb idèntic entusiasme el poble d'Euskalherria que, arran dels darrers esdeveniments i, especialment, de l'anunci d'ETA de cessament de les seves activitats, es troba a les portes d'aconseguir un gran triomf que acabi amb uns anys on els drets polítics i civils d'una part molt important de la seva població han estat conculcats per l'Estat espanyol i els seus governs successius, tant d'un color com de l'altre. Euskalherria decidirà el seu futur amb llibertat i sense cap imposició aliena. En aquesta tesitura, i davant els canvis esdevinguts en els darrers dies, és obvi que es planteja una dissolució de l'actual Parlament de la comunitat autònoma basca (CAB) i la convocatòria d'eleccions anticipades que permetin l'elecció d'una cambra realment representativa de la societat basca que, no en tenim cap dubte, iniciarà el procés d'accessió a la independència.

  Per la llibertat de tots els pobles!
  Visca catalunya lliure!

  _____________
  Àrea de Premsa


  premsa@reagrupament.cat
  Facebook Premsa Reagrupament

  Twitter Premsa Reagrupament


  Seu nacional
  Malgrat, 93
  08016 - Barcelona
  932 137 177
  www.reagrupament.cat
 • 26 visitants

Aquesta llista està feta a partir dels usuaris actius durant els darrers 20 minuts.

ProgramacióAltres webs d'enllaços


Altres WEBs