Militants històrics d'Unió reivindiquen l'independentisme fundacional del partit  Top

 • [b]Militants històrics d'Unió reivindiquen l'independentisme fundacional del partit[b/]

  En un manifest signat per Agustí Bassols i Josep Maria Vila d'Abadal, entre més · La vice-presidenta del govern, Joana Ortega, creu que Catalunya no està prou madura per a un referèndum com el d'Escòcia

  Nou militants històrics d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) han signat el manifest 'La Independència de Catalunya, és una utopia?' (pdf) en el qual reivindiquen l'independentisme fundacional del partit demòcrata-cristià. El text, que signen entre d'altres l'ex-conseller Agustí Bassols i el batlle de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, critica que la direcció actual del partit contraposi el projecte confederal a la independència, que diuen que és imprescindible per confederar-se posteriorment, segons ha avançat Nació Digital.

  Carreguen contra les declaracions fetes per la direcció en nom del partit perquè 'hom pot afirmar que no és independentista, però no pot dir que Unió no n'és'. Expliquen que la declaració de principis del partit creat el 1931 diu que 'exigim per a Catalunya la reconeixença de la seva personalitat nacional, en una autonomia plena i absoluta, dins d'una Confederació Ibèrica lliurement pactada'. I els signataris remarquen que la declaració fa referència a una confederació 'ibèrica' i no pas espanyola. A més, consideren que l'actualització d'aquella idea confederal caldria fer-la ara a nivell europeu perquè el 1931 la Unió Europea no existia.

  També recorden les idees expressades per Manuel Carrasco i Formiguera, el més destacat fundador del partit, són netament independentistes: 'A les vostres mans hi ha el destí del nostre poble; compliu amb el vostre deure. Volem una llibertat absoluta per vies de la democràcia i de la república formant un nou estat. Un nou estat que ens doni una independència absoluta.'

  Al final del manifest, els autors expressen la seva confiança en que 'la voluntat majoritària del nostre poble, expressada democràticament i pacíficament, farà possible la necessària independència de Catalunya per poder arribar a ser un estat més en a comunitat europea, i poder participar, sobiranament, com ells, i amb ells, la construcció d'un món millor'.

  El document porta data de l'Onze de Setembre del 2011 i està signat a mà pels nous militants històrics: Agustí Bassols, Josep Maria Vila d'Abadal, Manuel Cerdeña, Antoni Castella, Eduard Cardona, Ferran Pont, Enric Vendrell, Antoni Carreras i Joan Ribas.

  Ortega diu que Catalunya no és prou madura per la independència

  La vice-presidenta del govern, Joana Ortega, considera que Catalunya no està prou madura per fer un referèndum com el que farà Escòcia el 2014. Això sí, diu que seguirà amb antenció el procés escocès. Això és el que ha dit Ortega al Parlament en resposta a una interpel·lació de Solidaritat per la Independència, que li ha demanat que promogués un referèndum com el d'Escòcia i no es limités a observar-lo.

  Segons Ortega, l'objectiu ara és el pacte fiscal, perquè té un ampli suport dels catalans, i no la independència. 'El govern no ha de fer experiments, el govern és rigorós, seriós i treballa per a una Catalunya gran i cohesionada'.

  El diputat de Solidaritat, Toni Strubell, ha dit a Ortega que 'és incompatible avançar cap a la transició nacional i pactar amb el PP alhora; diuen voler fer una transició nacional però no se'ls acudeix res millor que pactar-ho gairebé tot amb el partit que s'ha carregat el nostre estatut, un partit que vol liquidar trenta anys de vehicularitat educativa en la nostra llengua'.

  http://www.vila…al-partit.html
 • 25 visitants

Aquesta llista està feta a partir dels usuaris actius durant els darrers 20 minuts.

ProgramacióAltres webs d'enllaços


Altres WEBs