La policia federal nord-americana tanca Megaupload per 'pirateria'  Top

 • La policia federal nord-americana tanca Megaupload per 'pirateria'

  És un dels portals d'intercanvi d'arxius més importants del món

  Els fiscals federals de Virginia han tancat un dels portals d'intercanvi d'arxius a internet més grans del món, Megaupload.com, i acusen el seu fundador i sis responsables més de violar les lleis de pirateria. La companyia, a la qual els denunciants titllen de 'Mega Conspiració' és acusada de desenvolupar una trama que ha fet perdre uns 500 milions de dòlars -uns 385 milions d'euros- als propietaris de drets d'autor i que ha generat més de 175 milions en 'beneficis il·legals', segons el text de l'acusació.

  L'acusació s'ha concretat avui, l'endemà que moltes pàgines web van tancar en protesta de dues propostes al congrés per blocar webs que permetin de descarregar obres amb drets d'autor, prohibir-hi la publicitat i impedir-ne el finançament.

  A principi de mes, un jurat de Virginia va acusar els responsables de Megaupload de delictes relacionats amb la propietat intel·lectual i l'emblanquiment de capitals, càrrecs que poden comportar dècades de presó. 'A canvi d'un pagament, la Mega Conspiració ofereix reproducció i distribució ràpida de còpies infractores d'obres amb drets d'autor des dels seus servidors ubicats arreu del món', indica el document acusatori.

  Així mateix, s'han executat una vintena d'ordres de registre als Estats Units i en vuit país més, i s'han intervingut actius i pàgines per valor d'uns 50 milions de dòlars. Els fundadors de l'empresa -Kim Dotcom, també conegut com Kim Schmitz i Jim Tim Jim Vestor, i Mathias Ortmann, han estat acusats. També són acusats directius com el cap de màrqueting de la companyia, Finn Batato i el cap de desenvolupament, Sven Echternach.

  Dotcom, Batato, Ortmann i altres individus acusats han estat detinguts aquest dijous a Auckland, a Nova Zelanda, per les autoritats locals, segons el Departament de Justícia dels Estats Units. Echternach i dos acusats més no han estat localitzats.

  Protesta contra el SOPA

  Fa setmanes que les principals empreses d'internet van aixecar-se en peu de guerra contra el SOPA (Stop Online Piracy Act), projecte de llei nord-americà que veta les descàrregues de la xarxa, i que és equivalent a la llei Sinde espanyola o a la llei Hadopi francesa. Google i Wikipedia van capitanejar ahir una acció de protesta, que en alguns casos va incloure l'apagada. S'hi van sumar desenes de webs. N'esmentem unes quantes: Reddit, Mozilla, BoingBoig, Free Software Foundation, Destructoid, Wordpress, Twitpic, Minecraft i FreePress.

  http://www.vila…pirateria.html
 • Anonymous ataca la web del departament de Justícia dels EUA

  També fa caure la web d'Universal Music · Són represàlies pel tancament de Megaupload per part de l'FBI

  El grup Anonymous ja ha reaccionat al tancament de Megaupload, un dels portals d'intercanvi d'arxius a internet més grans del món, per part de l'FBI. El grup ha atacat la web del departament de Justícia dels EUA i també la web d'Universal Music, fins que les ha fetes caure i han deixat de funcionar. Podeu seguir la intensa activitat que s'ha generat a la xarxa arran d'aquests darrers fets amb l'etiqueta #OpPayBack.

  El compte de Twitter del grup d'Anonymous a Suècia s'ha felicitat per l'acció, que també ha estat aplaudida per altres comptes de Twitter vinculats a Anonymous com @anonops o @anonyOps.

  http://www.vila…ticia-eua.html

  Sic semper tyrannis
 • Megaupload, molt més que un magatzem de continguts protegits

  A la xarxa hi ha encara moltes alternatives al popular servidor d'allotjament de fitxers

  Megaupload era el portal web d'allotjament de fitxers més conegut. Per això l'FBI l'ha fixat en el punt de mira per tancar-lo, en una operació per suposada infracció de drets d'autor. El polèmic tancament no comporta la desaparició d'aquesta mena de servidors de continguts, atès que encara en queden molts en línia. Però sí que representa la desaparició a la xarxa de molts fitxers protegits per copyright, però també, i sobretot, de continguts de milers d'usuaris particulars que hi allotjaven les seves creacions.

  Tal com denuncia Pirates de Catalunya en aquest comunitat, 'hi ha milers de ciutadans afectats, persones que han perdut els seus propis treballs i creacions allotjats a Megaupload. La quantitat de gent i dades que s'han vist afectats per aquest tancament és incalculable: acabem de presenciar l'eliminació indiscriminada d'una part significativa del coneixement humà per ordre judicial'.

  Megaupload, activat el 21 de març de 2005 des de Hong Kong i amb servidors al Canadà, els EUA i els Països Baixos, permetia als internautes de carregar gratuïtament als seus servidors fins a dues-centes gigues de fitxers (vídeo, fotografies, documents de text, programari, audiovisuals...). Cadascun d'aquests fitxers, això sí, no podia superar una giga de pes. Per als usuaris premium, tant l'espai d'allotjament com de càrrega era il·limitat. A més dels usuaris registrats i premium, Megaupload donava facilitats a usuaris anònims de deixar-hi documents o descarregar-ne.

  http://www.vila…protegits.html
 • Presó preventiva per al fundador de Megaupload

  L'FBI va tancar ahir un dels portals d'intercanvi d'arxius més importants del món i en va detenir els màxims responsables

  Un tribunal de Nova Zelanda ha decretat avui presó preventiva per al fundador de Megaupload Kim Schmitz i per a dos directius de la companyia, Mathias Ortmann i Finn Batato, detinguts ahir a petició de les autoritats nord-americanes; els fiscals generals de Virginia van ordenar ahir el tancament d'aquest portal d'intercanvi d'arxius a internet, un dels més grans del món. Els acusen de violar les lleis antipirateria.  La companyia, que els denunciants anomenen 'Mega Conspiració', és acusada d'haver construït una trama que ha fet perdre uns 500 milions de dòlars (385 milions d'euros) als propietaris de drets d'autor i que ha produït més de 175 milions de 'beneficis il·legals', segons el text de l'acusació, concretada ahir.

  Aprincipi de mes un jurat de Virgínia va acusar els responsables de Megaupload de delictes relacionats amb la propietat intel·lectual i l'emblanquiment de capitals, càrrecs que es poden castigar amb dècades de presó. 'En canvi d'un pagament la Mega Conspiració ofereix reproducció i distribució ràpida de còpies d'obres protegides per drets d'autor des dels seus servidors situats a tot el món', segons el document acusatori.

  Ahir també es van executar una vintena d'ordres d'escorcoll als Estats Units i a vuit països més, i es van intervenir actius i pàgines per valor d'uns 50 milions de dòlars. Els acusats són els fundadors de l'empresa (Kim Dotcom, també dit Kim Schmitz, Jim Tim Jim Vestor i Mathias Ortmann), el cap de màrqueting de la companyia, Finn Batato i el cap de desenvolupament, Sven Echternach.

  Dotcom, Batato, Ortmann i més acusats foren detinguts ahir a Auckland (Nova Zelanda), per les autoritats locals, segons el Departament de Justícia dels Estats Units. Echternach i dos acusats més no han estat localitzats.

  Protesta contra el SOPA

  Fa setmanes que les principals empreses d'internet van aixecar-se en peu de guerra contra el SOPA (Stop Online Piracy Act), projecte de llei nord-americà que veta les descàrregues de la xarxa (equivalent de la llei Sinde espanyola o a la llei Hadopi francesa). Google i Wikipedia van capitanejar dimecres una acció de protesta, que en alguns casos va incloure l'apagada. S'hi van sumar desenes de webs. N'esmentem unes quantes: Reddit, Mozilla, BoingBoig, Free Software Foundation, Destructoid, Wordpress, Twitpic, Minecraft i FreePress.

  http://www.vila…egaupload.html
 • Megaupload és defensarà

  Megaupload ha caigut, però els seus creadors no estan disposats a veure-la desaparèixer de la Xarxa sense lluitar. Segons ha declarat Ira Rothken, un dels seus advocats, la companyia d'allotjament online està estudiant les seves opcions legals per recuperar el domini i aconseguir que els servidors tornin a estar connectats al més aviat possible.

  Rothken ha afirmat que ?Megaupload es defensarà vigorosament?, ja que segons ell només proporcionaven un mitjà d'emmagatzematge en Internet i no són responsables dels continguts que els seus clients allotjaven en els servidors.

  L'advocat també ha afirmat que s'han comès diverses fallades legals en el procés de tancament del servei, ja que ni tan sols se li ha donat l'oportunitat de defensar-se davant els tribunals.

  Rothken ha aclarit que de moment no s'ha pres cap decisió sobre si recorreran l'extradició dels detinguts des de Nova Zelanda a Estats Units, però tampoc ha descartat l'opció. A més segons sembla estarien buscant fórmules legals per recuperar part dels fons confiscats pel FBI per poder dur a terme la seva defensa o fins i tot refer el servei de nou en el mig termini.

  Sens dubte el serial Megaupload donarà molt de què parlar en les properes setmanes, ja que es tracta d'un dels estendards de l'emmagatzematge en el núvol i la seva retirada forçosa del mercat canviarà el panorama de les descàrregues directes tal com ho coneixem actualment.

  http://www.xata…-volver-online
 • En la meva opinió tot plegat serà foc d'encenalls, Megaupload tornarà i aquests que l'han tancada se l'hauran d'embeinar!!! dons Megaupload SEMPRE ha eliminat qualsevol enllaç denunciat, però al meu parer...

  El problema el podran tenir els usuaris que hagin fet un ús "abusiu" i això si que serà un merder com una catedral, tot plegat no fa més que començar i encara no podem saber l'abast final d'aquesta mesura, però òbviament molts hem de fer un pensament de com "treballem" i com podrem continuar amb el escenari que s'albira... dons alternatives n'hi han... aquestes alternatives però, son escasses i treballar en llocs, tant de franc o pagant serà sempre provisional!!!! (total com ha estat fins ara!!!) i a la discreció del proveïdor de torn i esteu segurs que ara ja s'ho estant mirant amb lupa!!!!
 • Dos detinguts més a Europa pel cas Megaupload

  Els detinguts dijous continuaran a la presó almenys un dia més · Schimtz es declara innocent

  La fiscal Anne Toohey ha informat al tribunal de Nova Zelanda que investiga el cas de la pàgina de descàrregues Megaupload que aquestes darreres hores s'havien fet dues detencions més, a Alemanya i als Països Baixos: Sven Echternach, alemany, trenta-nou anys, i Andrus Nomm, estonià, trenta-dos. Tots dos, segons el fiscal, són acusats de pirateria. El fiscal també ha explicat que continuava havent-hi una ordre de cerca i captura d'un altre acusat, Julius Bencko, eslovac. Tot i que un jutjat dels Estats Units demana que hi siguin presents per a poder-los jutjar, Echternach no podrà ser extradit als Estats Units, perquè les lleis alemanyes ho impedeixen.

  Schimtz es declara innocent

  El fundador de Megaupload Kim Schmitz s'ha declarat innocent de tots els càrrecs dels quals és acusat, argüint que Megaupload era una web d'intercanvi d'arxius i no de compra-venda. Tant ell com els altres tres directius esperaven saber avui si els concedien la llibertat condicional sota fiança, com havien demanat, però el jutge ha ajornat la decisió un dia o dos més, per perill de fuga. Tots plegats són acusats de fomar 'una organització criminal responsable d'una enorme xarxa de pirateria informàtica'.

  La companyia és acusada d'haver construït una trama que ha fet perdre uns 500 milions de dòlars (385 milions d'euros) als propietaris de drets d'autor i que ha produït més de 175 milions de 'beneficis il·legals'. L'advocat contractat per Schmitz perquè el defensi és Robert Benett, el mateix que va defensar Bill Clinton en el 'cas Lewinsky'.

  A principi de mes un jurat de Virgínia va acusar els responsables de Megaupload de delictes relacionats amb la propietat intel·lectual i l'emblanquiment de capitals, càrrecs que es poden castigar amb dècades de presó. 'En canvi d'un pagament la Mega Conspiració ofereix reproducció i distribució ràpida de còpies d'obres protegides per drets d'autor des dels seus servidors situats a tot el món', segons el document acusatori.

  El tancament de Megaupload fou seguit d'una gran reacció de protesta a la xarxa, i el col·lectiu Anonymous va atacar algunes webs governamentals dels Estats Units i d'uns quants països; també de les de companyies com Universal. Tot plegat enmig de la controvèrsia pel debat nord-americà sobre els projectes de llei contra la pirateria SOPA i PIPA, que el congrés nord-americà manté congelats.

  http://www.vila…egaupload.html
 • Pirates de Catalunya comença una campanya per a una denúncia conjunta contra el tancament de Megaupload

  Pirates de Catalunya, juntament amb el Partit Pirata Internacional i partits Pirates d'altres contrades han començat una campanya perquè la gent denunciï les autoritats dels EUA que van tancar Megaupload. Un tancament que, afirmen, 'ha afectat milions de persones que feien un ús legítim del servei'.

  Segons Pirates de Catalunya, els danys personals, econòmics i d'imatge ocasionats per l'FBI són 'molt superiors al benefici perseguit amb l'acció empresa', que vulnera 'els articles 197 i 198 del Codi Penal' perquè s'han 'apropiat indegudament de dades de caràcter personal'.

  Per això han decidit de fer una demanda conjunta a través d'una plataforma d'afectats pel tancament de Megaupload, a la qual pot adherir-se qualsevol persona que s'hagi vist perjudicada pel tancament del servei.

  http://www.vila…egaupload.html
 • SeriesYonkis es buida de continguts

  Arran del tancament de Megaupload, Fileserve i Filesonic deixen de compartir arxius i molts enllaços per a descarregar films i sèries ja no funcionen

  El tancament de Megaupload i la detenció dels seus responsables per part de l'FBI ha dut empreses d'allotjament d'arxius, com Fileserve i Filesonic, a retirar continguts, i altres, com Uploaded, a tancar la web per al públic nord-americà. El temor s'ha estès entre aquests proveïdors que oferien serveis similars a Megaupload i això fa que ara sigui més complicat descarregar arxius a la xarxa. Tot plegat ha buidat de continguts webs tan populars com SeriesYonkis, que ofereixen enllaços per descarregar fims i sèries.

  Aquestes webs d'enllaços més popular de l'estat, hagi disminuït força l'oferta d'enllaços per descarregar sèries. També s'ha reduït la possibilitat de veure continguts en línia, ja que les plataformes de visionat de vídeos VideoZer i VideoBB, amb què SeriesYonkis treballava normalment, ja han esborrat dels seus servidors la majoria d'arxius que infringeixen els drets d'autor.

  Tant Filesonic com Fileserve han desactivat algunes funcions i ara ja no s'hi poen compartir arxius: només és possible que els usuaris accedeixin als arxius que ells mateixos han pujat. A més, les dues empreses han decidit eliminar el pagament d'incentius als usuaris que penjaven els arxius amb més descàrregues. Per la seva banda, Uploaded ha tancat el serveis per als usuaris amb una IP dels Estats Units.

  L'FBI inclou SeriesYonkis en la demanda contra Megaupload

  La demanda (pdf) presentada contra els responsables de Megaupload feia referència a webs de visionat i de descàrrega de films i sèries com SeriesYonkis i Taringa. Burn Media SL, responsable de la web SeriesYonkis i PeliculasYonkis va publicar aquest comunicat, en què deixa clar que no havia tingut cap contacte comercial amb Megaupload. En el text, l'acusació parla d'aquestes i de més webs com els llocs des d'on hi havia més enllaços a Megaupload.

  http://www.vila…ontinguts.html
 • Poden els usuaris de Megaupload ser acusats d'algun tipus de delicte per haver utilitzat el servei per pujar i compartir arxius?

  El FBI al·lega delictes de pirateria per escometre el tancament de Megaupload, el servei que permet pujar i compartir arxius. El dubte que pot sorgir és si els usuaris que han utilitzat Megaupload poden ser acusats, així mateix, de delictes de pirateria.

  Juan Carrasco, responsable del departamento Tecnología, Medios y Telecomunicaciones (TMT) en Santiago Mediano Abogados, explica que el primer que caldria dilucidar és si l'arxiu en qüestió suposa una lesió als drets d'autor d'un tercer. Si és així, ?s'incorre en responsabilitat civil, sent una conducta sancionable, fonamentalment, de manera econòmica?. Només en el cas que hi hagi un ànim de lucre a l'hora de pujar i compartir aquest arxiu és quan es podria parlar de delicte i, per tant, acudir a la via penal.

  En aquest sentit, i si es confirmés que Megaupload tenia una sèrie d'usuaris VIP, més actius i als quals se'ls retribuïa econòmicament per això, aquests usuaris sí tindrien un ànim de lucre a l'hora d'utilitzar el servei i, per tant, sí podrien ser acusats de cometre un delicte.

  Atès que existeixen altres serveis similars, la pregunta és si altres serveis que operen com a discos durs en el núvol poden ser tancats igualment. ?La tecnologia en si mateix és neutra i no suposa una infracció. Tot depèn de l'ús que se li doni?, remarca Carrasco per explicar que, tècnicament, un servei com Dropbox és similar a Megaupload: ?es lloga un espai en un servidor per guardar i intercanviar documents?.

  Per això, aquest expert també considera que Megaupload, com Napster en el seu moment, suposen una situació que, per la seva complexitat i les circumstàncies que els envolten, no són habituals, si be sí que és probable que puguin repetir-se actuacions similars.

  20/01/2012 Arantxa Herranz
  http://www.idg.…actualidad.htm
 • El fundador de Megaupload continuarà a la presó

  Un jutge de Nova Zelanda li denega la petició de llibertat condicional · El 22 de febrer decidirà si l'extradeix als EUA

  El fundador de Megaupload, Kim Schmitz, més conegut com a 'Dotcom', continuarà a la presó com a mínim fins al 22 de febrer, segons que ha decidit avui un tribunal de Nova Zelanda, que li ha denegat la petició de presó provisional. Schmitz tornarà a comparèixer d'ací a un mes, quan es farà una vista sobre la petició dels Estats Units d'extradir-lo. L'acusen, juntamemt amb uns altres membres de la companyia, de teixir 'una enorme xarxa de pirateria'.

  La companyia és acusada d'haver construït una trama que ha fet perdre uns 500 milions de dòlars (385 milions d'euros) als propietaris de drets d'autor i que ha produït més de 175 milions de 'beneficis il·legals'.

  Schmitz es declara innocent de tots els càrrecs dels quals és acusat, argüint que Megaupload era una web d'intercanvi d'arxius i no de compra-venda.

  http://www.vila…ara-preso.html
 • Qui estigui lliure de descàrregues

  Divendres ja ens ho va explicar en Partal, així que ho resumirem ràpidament: en el context del rebombori contra el projecte de llei SOPA, l?FBI tanca Megaupload per violació de drets d?autor; com a represàlia, Anonymous ataca la web de Justícia dels Estats Units. Molt bé. Doncs, com sol passar amb les gresques d?internet, tots els moderns, ?freaks? i ?geeks? han corregut cap a Twitter a ciberprotestar. Contra què? Contra qui? Fàcil: en el dubte, Anonymous sempre és el bo. I a partir d?aquí, ja podem piular en conseqüència.

  I la conseqüència és que Megaupload també ha de ser el bo. Perquè, què no devem a la prodigalitat dels seus usuaris? Aquests milions de desconeguts que, en un acte d?altruisme en massa, ens han salvat de tantes tardes ?tontes? compartint-nos les seues pel·lícules i sèries, els seus e-llibres i documentals, la seua música i el seu porno. Què voleu que us digui, hi ha amics de l?ànima que no són tan generosos.

  Però, amb Megaupload, aquesta generositat tenia un preu. Podies triar de pagar-lo amb una subscripció, amb la qual cosa tenies accés a tot el pastís, o bé podies triar de ?no pagar-lo? menjant-te el pastís a batzegades i empassant-te publicitat 'per un tub'. Just i legítim, segurament. Ara, segons l?informe judicial, la pàgina disposava d?un nucli dur d?usuaris remunerats per a carregar material calent del forn, cruixent i irresistible, agafat d?estranquis de les millors pastisseries, cosa que es traduïa en un augment substancial dels ingressos per subscripcions i publicitat. I entre això i allò, suposem que el Rolls-Royce Phantom que l?FBI ha confiscat a l?amo de l?invent li devia sortir regalat.

  La gran excusa dels pirates, confessos o no, és que els preus dels productes d?entreteniment són abusius. Els hem sentit dir que la pirateria contribuirà a fer que s?abarateixin, fulminant de la cadena de distribució els intermediaris i gentussa variada que s?enriqueixen a costa dels autors i creadors, que són qui realment han suat la cansalada. Tot plegat seria una bonica labor social, si no fos perquè, potser, allò que aconseguirem serà de canviar els vells intermediaris per uns altres de més modernets, i els pares reals de la criatura continuaran veient-les passar.

  Perquè tota aquesta història va de calers: els que no hi volen perdre els uns, els que no s?hi volen gastar els altres, i els que s?aprofiten de tot plegat. I perquè, en realitat, a consumidors, pirates i perseguidors, els autors i creadors, no els importen una punyetera mè. En fi, com a clients, potser serà qüestió de triar si trobem més ètic sufragar el Maserati de l?amo d?una discogràfica (si és que encara n?hi ha) o el Rolls Royce de l?amo d?una web d?allotjament d?arxius. Si fem càlculs, el segon ens surt més a compte: quan ens posin la publicitat, sempre podrem mirar cap a un altre cantó.

  http://www.vila…carregues.html
 • joseantonio33333
 • i
 • 36 visitants

Aquesta llista està feta a partir dels usuaris actius durant els darrers 20 minuts.

ProgramacióAltres webs d'enllaços


Altres WEBs