TV3 tancarà les emissions per satèl·lit l'1 de maig  Top

 • TV3 tancarà les emissions per satèl·lit l'1 de maig

  Des del 1997 oferien el canal TV3CAT a Amèrica i a Europa via satèl·lit

  TV3 tancarà les emissions l'1 de maig vinent, segons que ha fet saber la televisió avui en un comunicat. Les emissions per satèl·lit, que es van posar en marxa el 1997 i a través de les quals s'emetia el canal TV3CAT, permetia de sintonitzar TV3 a Europa i a Amèrica mitjançant els satèl·lits Astra i Hispasat i també a les zones del país on no arribava el desplegament de la TDT. A partir del maig TV3CAT només es podrà sintonitzar per internet i a les plataformes per cable dins de l'estat espanyol.

  El problema és que en altres estats europeus o americans on hi havia plataformes per cable que rebotaven el senyal del TV3CAT a partir de l'1 de maig es quedaran sense senyal.

  Televisió de Catalunya informa que el canal mantindrà les emissions per internet i que farà una aposta, sense especificar encara quina, perquè es pugui sintonitzar a tot el món a través de televisors connectats i altres dispositius. 'En les pròximes setmanes es donarà tota la informació necessària sobre què s'ha de fer i amb quins dispositius es pot sintonitzar el canal per internet', diu el comunicat emès avui.

  http://www.vila…t-l1-maig.html
 • Com afectarà l'apagada de l'emissió per satèl·lit de TV3?

  Us expliquem on es deixarà de veure el canal TV3CAT i quina serà l'única manera de veure'l

  El tancament de les emissions per satèl·lit de Televisió de Catalunya farà que es deixi de veure el canal TV3CAT a molts llocs del món. El TV3CAT és el canal internacional de Televisió de Catalunya i agrupa continguts de TV3, 33, K3 i 3/24, però no els emet tots: en queden fora aquells que tenen reservats drets d'emissió, com films i retransmissions de partits de futbol.

  Aquest és el canal que es rep a les Illes Balears per TDT, i justament la limitació de continguts respecte de la programació de TV3 ha estat molt criticada per part d'entitats i partits. L'emissió de TV3CAT a les Illes continuarà com fins ara.

  Però no serà el cas dels llocs d'Amèrica, Europa i alguns països del nord d'Àfrica, on es rep el canal per satèl·lit, ja sigui l'Astra o l'Hispasat. Des de l'1 de maig ja no es podrà rebre per satèl·lit, ni tampoc per cable a tot arreu.

  A l'estat espanyol es continuarà emetent per cable, per la plataforma d'emissió de pagament Ono; al País Basc per Euskaltel i a Galícia, la plataforma R. També es podrà veure per Imagenio i Orange, que utilitzen la línia telefònica, i que també és de pagament.

  Però en altres estats europeus on es podia veure per cable fins ara, mitjançant Cablecom, KabelBW i Wilhelm.tel (Alemanya), Cabletel (Bulgària), Telecom (Liechtenstein), DigiTV i Naxoo (Suïssa), ja no es podrà veure, perquè tots aquests operadors agafen el senyal de satèl·lit. A l'estat francès també ho deixarà de fer la plataforma Free, que emet el canal per via telefònica de pagament.

  Passarà el mateix a Amèrica, on les operadores de cable Cable Mágico (Perú), Cable Hogar (Argentina) i Echo Video Cable (El Salvador) emeten també la senyal captada del satèl·lit.

  Fonts de TV3 han explicat a VilaWeb que negocien amb aquests operadors per convèncer-los que a partir del maig captin el senyal d'internet i el redirigeixin a les seves xarxes respectives. Admeten que no tots poden tenir la mateixa disposició a fer-ho, pel cost que els pugui suposar. És un fet, però, que el senyal emès per internet és de més baixa qualitat que no l'emès per satèl·lit i que difícilment s'adaptarà als estàndards de qualitat de la xarxa de cable.

  Per tant, l'única emissió assegurada del TV3CAT per a després de l'1 de maig serà la que ofereix internet. TV3 prepara una guia per a explicar quins dispositius permeten de connectar la televisió a internet.

  http://www.vila…ellit-tv3.html
 • 35 visitants

Aquesta llista està feta a partir dels usuaris actius durant els darrers 20 minuts.

ProgramacióAltres webs d'enllaços


Altres WEBs