Thalassa 4  Top

 • 4t Episodi per Borinot
  EL RETORN DEL SALMÓ SALVATGE

  És la història d'una massacre que acaba bé.
  La història conjunta de nombroses tribus índies de la costa oest del Pacífic i del salmó salvatge que ve a reproduir-se des de fa mil·lennis... Al principi dels anys 80, els pescadors sukuamish i altres tribus s'adonen que hi ha el risc que desaparegui tot: el salmó i la pesca. És llavors quan es comença a criar el salmó de piscifactoria i, de mica en mica, comença a pondre al llarg dels rius...
  Avui, davant de Seattle, ajuntant la seva filosofia ancestral i l'oportunisme del mercat, els indis sukuamish pensen una pesca raonada sobre el principi de 'no es mata la gallina dels ous d'or'. Pesquen el salmó abans que pongui, recullen els ous de les femelles i l'esperma dels mascles, ho barregen tot molt científicament i veuen néixer els alevins, que deixaran créixer en gàbies immerses. Després els deixen anar per viure la seva vida a alta mar... esperant que tornin per renovar el procés i de passada guanyar-s'hi una mica de dòlars.


  PATRIMONI SUBMERGIT

  Promoguda per la UNESCO, el 2 de gener del 2009 va entrar en vigor la Convenció sobre la Protecció del Patrimoni Cultural Subaquàtic amb l'objectiu clar de defensar de l'espoli totes les troballes arqueològiques.
  A partir d'ara es crea un marc internacional que vol dificultar el saqueig i el comerç il·legal del patrimoni cultural.
  Però, a molts llocs, la Convenció de la UNESCO hi arriba massa tard. Els fons marins han estat terra de ningú durant molts anys. I les àmfores que desenes de submarinistes han anat recollint del fons són avui objectes de decoració en moltes cases.
  La Convenció probablement ajudarà a posar ordre i a impedir que alguns considerin que es poden endur o comerciar amb total llibertat el vast patrimoni cultural de la humanitat que encara queda sota les aigües.
 • gratianus
 • i
 • 35 visitants

Aquesta llista està feta a partir dels usuaris actius durant els darrers 20 minuts.

ProgramacióAltres webs d'enllaços


Altres WEBs