Thalassa 7  Top

 • 7è Episodi per Borinot

  PALAMÓS: RETRATS D'UN PORT

  La vida de Palamós, sens dubte, està lligada a la del seu port. Abans que el poble va néixer el port, l'any 1277, per ordre del rei Pere II el Gran. Cent anys després de la seva creació ja era el segon port més important de Catalunya, darrere del de Barcelona. Al port de Palamós hi havia constants sortides i arribades de vaixells que comerciaven amb Itàlia, el Mediterrani oriental i el nord de l'Àfrica.

  El reportatge fa un repàs de la història de la vila de Palamós: el seu passat mariner, els anys d'expansió amb la indústria del suro, la Guerra Civil, el 'boom' turístic dels anys 60 i els últims intents per conservar alguns indrets del seu entorn privilegiat, com la platja de Castell. Coneixerem els trets més característics d'aquesta vila marinera a partir d'un grup de palamosins. La relació entre el caràcter de les persones i el d'un poble es manifesta de vegades de forma subtil i d'altres amb suma claredat.


  Personatges com en Josep Matas, d'una vella família de consignataris; en Pere Trijueque, l'historiador local; en Joan Martí, el pescador que va venir amb la immigració de gent de l'Ametlla als anys 30; l'Ortega Monasterio, el basc lligat a Palamós per sempre i autor de la famosa havanera 'El meu avi', o en Robert Díaz, un dels pares del submarinisme a Espanya, entre d'altres, ens acompanyaran durant els 50 minuts que dura aquest programa.
 • joanpi
 • i
 • 33 visitants

Aquesta llista està feta a partir dels usuaris actius durant els darrers 20 minuts.

ProgramacióAltres webs d'enllaços


Altres WEBs