Sense senyal  Top

Ves a la pàg: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 [+1]

 • TV3 deixa de veure's al País Valencià · VilaWeb tanca la portada 24 hores

  TV3 ja no es pot veure enlloc del País Valencià des d?aquest dijous, 17 de febrer de 2011, a dos quarts de deu del vespre, després de 26 anys d'emissió (trobareu ací més informació dels fets, actualitzada en temps real).

  La llibertat d'informació, la llibertat pura i nua, i l'espai de comunicació en llengua catalana reben, d?aquesta manera, un colp immens.

  Durant vint-i-quatre hores VilaWeb no emetrà perquè tots compartim amb els valencians la pèrdua d'una finestra de comunicació i perquè siguem ben conscients que és una derrota de tot el país, una derrota que ens afecta a tots, onsevulla que residim.

  Vos convidem, doncs, a manifestar la vostra opinió sobre el fet a Facebook de VilaWeb o a Twitter, etiqueta: #sensesenyal.

  VilaWeb tornarà a emetre divendres 18 a dos quarts de deu del vespre.

  Acció Cultural (ACPV) ha decidit cessar les emissions de TV3 al País Valencià aquest dijous en entrar en vigor la modificació de la llei valenciana de l'audiovisual que imposa sancions de 60.000 euros cada 15 dies si continua emetent.

  http://www.vila…se-senyal.html
 • València
  Acció Cultural treballa en un pla B perquè TV3 torni al País Valencià
  Actualitzat a les 10:01 h 18/02/2011
  Poques hores després que TV3 ja no es pugui veure a les televisions del País Valencià, el president d'Acció Cultural, Eliseu Climent, ha manifestat que tot plegat es tracta d'un estratagema per tirar pilotes fora del president Franscisco Camps, que ara es troba implicat en el "cas Gürtel". Climent ha explicat que l'entitat propietària dels repetidors ha decidit aturar-ne les emissions per evitar una multa mensual de 120.000 euros que no poden assumir i que posaria en perill la seva supervivència. En qualsevol cas, per Acció Cultural no està tot perdut. "Perdre una batalla, no és perdre una guerra", ha manifestat Climent, que està convençut que, tot i que serà llarg i preveu que duri mesos, "ens en sortirem". I és que tenen un "pla B".

  http://www.3cat…-Pais-Valencia
 • El govern valencià diu que TV3 només es tornarà a veure si disposen de més canals de TDT

  Actualitzat a les 17:30 h 18/02/2011

  Primeres declaracions del govern valencià poques hores després del tancament de les emissions de TV3 al País Valencià. La portaveu del govern valencià torna a fer servir l'argument de la legalitat i diu que TV3 només es tornarà a veure al País Valencià si disposen de més canals de TDT. El govern català, per la seva banda, ho troba incomprensible en ple segle XXI i Acció Cultural denuncia que tot plegat respon a un estratagema del president Francisco Camps i parla de censura.

  El govern valencià diu que TV3 no es tornarà a veure al País Valencià si no disposa de més canals de TDT. El govern de Francisco Camps ha recordat que és el govern central el que ha d'autoritzar més freqüències per al territori valencià. I, de moment, les ha denegades.

  La portaveu de la Generalitat valenciana, Paula Sánchez de León, ha tornat a fer servir l'argument de la legalitat per explicar el cessament de les emissions de TV3 i rebutja les acusacions de censura: "No es tracta ni d'un tancament ni de censura, sinó del cessament d'emissió per no ajustar-se a la legalitat vigent".

  En canvi, Eliseu Climent, president d'Acció Cultural, propietària dels repetidors ara tancats, responsabilitza personalment el president Francisco Camps de l'apagada: "Aquesta campanya de persecució és obra del molt honorable senyor Francisco Camps, president de la Generalitat valenciana. Un dels motius principals és utilitzar el tancament de TV3 com a pantalla de les greus acusacions que pesen contra aquesta persona en el "cas Gürtel". Tot i això, des d'Acció Cultural no llencen la tovallola: "Perdre una batalla, no és perdre una guerra", ha manifestat Climent, que està convençut que, tot i que serà llarg i preveu que duri mesos, "ens en sortirem". I és que tenen un "pla B".

  Des de la classe política també s'ha condemnat el tancament de TV3. Tots els partits ho han denunciat, inclòs Ciutadans, que defensa que totes les televisions autonòmiques s'haurien de poder veure a tot l'estat. El PP, en canvi, defensa la decisió de Camps i parla d'emissions pirates. El govern català troba incomprensible una situació d'aquesta mena en ple segle 21

  El govern de Francisco Camps havia amenaçat Acció Cultural amb sancions de 120.000 euros al mes si seguien emetent a partir d'aquest divendres. La sanció s'imposaria en funció d'una modificació legal introduïda a final d'any a través de la llei d'acompanyament dels pressupostos pel 2010, que l'entitat interpreta com un càstig econòmic a una associació cultural sense ànim de lucre.

  Acció Cultural ja ha rebut sancions per valor de més de 700.000 euros i de fet a finals de març n'ha de pagar 600.000. A més a més, ja tenia bona part de la seva xarxa de repetidors clausurada per ordre judicial.

  http://www.3cat…-canals-de-TDT
 • http://www.reagrupament.cat/var/storage/images/noticies/fi_a_25_anys_de_tv3_al_pais_valencia/27164-1-cat-ES/fi_a_25_anys_de_tv3_al_pais_valencia_portada_gran.jpg

  A mida que s'ha anat coneixent la noticia del tancament dels repetidos de ACPV que permetien rebre el senyal de TVC al país valencià, moltes webs s'hi han fet ressò i s'han tancat 24 hores en solidaritat amb els compatriotes del sud...

  Tancar webs no és la solució!!!

  Treballa en català, viu en català!!!! avui més que ahir però menys que demà!!!

  Encara que sabés com fer-ho (tot sigui dit!!!!), jo no tancaria rucatala, si tu hem tanques una porta jo n'obriré tres!!!!

  El 12 de setembre e 1714, diu la llegenda que tota Barcelona és va posar a treballar, ens han tornat ha guanyar, però mai serem derrotats!!!!!
  Visca la terra (i les comarques i els municipis!!!!!)!!!!
 • #sensesenyal, etiqueta del moment a Twitter

  Els internautes inunden les xarxes socials de queixes pel tancament de TV3 al País Valencià
  Diversos webs tanquen temporalment en senyal de protesta
  18/02/11 19:18 - barcelona

  Notícies relacionades

  * La Federació Llull fa una crida als governs català, balear i espanyol
  * El web del govern valencià, tallat després d'un avís d'atac d''Anonymous'
  * El Consell nega qualsevol persecució política a ACPV
  * El PSAN crida a aturar el ?genocidi cultural?
  * ICV portarà al Parlament el rebuig al tancament de TV3 al País Valencià
  * Sanz (EU): ?És una autèntica caça de bruixes a TV3?
  * ACPV convida webs i blocs que tanquen 24h com a protesta
  * ?Sí a TV3, per la democràcia, la llibertat i la cultura?
  * Ciutadans i SI coincideixen a condemnar l'apagada de TV3 a València
  * El Bloc diu que vivim en una ?dictadura?, a propòsit del tancament de TV3
  * Eliseu Climent: ?Perilla ACPV?

  Enllaços relacionats

  * Hashtag sobre l'apagada de TV3

  El hashtag a Twitter que han consensuat fer servir els internautes per expressar el seu rebuig a l'apagada de TV3 al País Valencià #sensesenyal és el més utilitzat a tot l'estat espanyol, segons es pot consultar a la pàgina web de la xarxa social. També a nivell de Catalunya, #sensesenyal és líder al portal Twit.cat. Tot això en una jornada en què diverses entitats han apostat per tancar les seves webs amb motiu de protesta, com Obra Balear, Acció Cultural del País Valencià, Òmnium Cultural així com el diari digital Vilaweb.

  Durant una estona ha caigut el web de la Generalitat Valenciana arran d'un atac hacker i un grup d'internautes anònims té previst tornar-la a atacar aquest vespre.

  El mapa dels Països Catalans vist des de l'eina Trensdmap, que proporciona en temps real tendències a Twitter, mostra que l'etiqueta #sensesenyal està present arreu del territori. Just després del cessament de les emissions de la televisió pública catalana al País Valencià, els internautes s'han bolcat a condemnar la mesura utilitzant aquesta etiqueta.

  A banda de les xarxes socials, són unes quantes les webs que, simbòlicament, han optat per abaixar la persiana temporalment amb motiu de protesta. Obra Cultural Balear, Acció Cultural del País Valencià i Vilaweb en són algunes de tot el reguitzell de URL que avui, amb el fons negre, han tancat també la seva senyal.

  Darrera actualització ( Divendres, 18 de febrer del 2011 19:22 )

  http://www.avui…m_campaign=rss
 • Les xarxes socials difonen convocatòries contra l'apagada de TV3 al País Valencià

  Actualitzat a les 20:15 h 18/02/2011

  Les xarxes socials bullen des d'aquest dijous al vespre per la fi de les emissions de TV3 al País Valencià després de més d'una vintena d'anys. Tant a Twitter com a Facebook hi van aparèixer de seguida comentaris de rebuig i després convocatòries per protestar davant el Palau de la Generalitat Valenciana. A més, els usuaris del 3cat24 ens deixen un bon grapat de comentaris.


  Les xarxes socials han servit d'eina per canalitzar el rebuig i la mobilització contra l'apagada de TV3 al País Valencià. Facebook i Twitter s'han fet ressò de dues convocatòries: una, la de la Plataforma Valenciana de TVC que fa una crida per concentrar-se el dijous 24 de febrer a les 6 de la tarda a València davant les Corts Valencianes; la segona convocatòria, aquest mateix divendres a les 8 del vespre també davant les Corts Valencianes.

  A més d'aquestes dues crides a través de la xarxa per protestar al carrer, també han sorgit d'altres iniciatives com ara la protesta digital que han dut a terme entitats i particulars que han enfosquit els seus webs i blogs. L'ús de les etiquetes #sensesenyal i #volemtv3, que continuen sent aquest divendres "trending topics" o principals temes d'interès a tot l'estat espanyol, s'ha estès.

  Aquest divendres també hi ha hagut ciberatacs al web de la Generalitat Valenciana, una acció que el govern de Francisco Camps veu com "gairebé terrorista".

  La xarxa, la primera a reaccionar

  Twitter i Facebook recullen des d'aquest dijous al vespre un degoteig constant de comentaris per la fi de les emissions de TV3 al País Valencià després que Acció Cultural decidís tancar tots els repetidors que emeten el senyal per les amenaces del govern de Francisco Camps de multar amb 120.000 euros mensuals l'entitat si continuava donant senyal aquest divendres.

  A Twitter els hashtags #sensesenyal i #volemtv3 es van situar en només unes hores entre els "trending topics", mentre que al Facebook es va començar a estendre una crida per canviar la foto del perfil dels usuaris per una imatge en què es pot veure una màscara amb la boca tapada per unes cintes i s'hi pot llegir al fons "Llibertat d'expressió" i "Sí a TV3" o bé posar com a imatge del seu perfil un quadre negre.

  Les reaccions dels usuaris del 3cat24

  Els usuaris del 3cat24 hi diuen la seva a través del Facebook del 3cat24 i també en els comentaris al web, entre els quals trobem alguns d'internautes del País Valencià que recorden programes de TV3 que veien fins ara i que ja no ho poden veure a través de la televisió, tot i que sí a través d'internet.

  http://www.3cat…-Pais-Valencia
 • Reagrupament condemna el tancament de les emissions de TV3 al País Valencià
  És un atac directe a la vertebració de l?espai comunicatiu català


  Aquest dijous 17 de febrer de 2011, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) s?ha vist obligada a tancar el senyal de TV3 a les comarques valencianes que reemetia des dels repetidors de la seva propietat, després que el Govern valencià de Francisco Camps l'hagi amenaçada amb multes de 120.000 euros mensuals si no ho feia.

  Davant d'aquest greu fet, Reagrupament Independentista vol fer públiques les següents consideracions:

  ? és un atac directe a la vertebració de l?espai comunicatiu català, al qual tenim dret malgrat les múltiples traves legislatives i tècniques que hi posen els estats espanyol i francès;
  ? és un acte de censura de la cultura i de la llengua catalanes en una part de la nostra nació;
  ? és un atemptat a la llibertat d?informació i de comunicació;

  Des de Reagrupament Independentista reclamem al Govern de la Generalitat de Catalunya l'objectiu de fer revocar aquesta acció i aconseguir que arreu de la nostra nació es puguin veure el màxim de canals de televisió fets en català, en la línia dels acords ja aconseguits aquests darrers anys amb altres territoris, com els de les Illes Balears, l'Aragó o el Principat d?Andorra.

  Reagrupament s'afegeix a les propostes sorgides de la societat civil, especialment a Internet i les xarxes socials, i convida tothom a manifestar la seva opinió sobre el fet al Facebook o al Twitter.

  http://www.reagrupament.cat/
 • La proximitat no ens deixa veure la censura'

  El professor de comunicació audiovisual de la UPF equipara el tancament de TV3 al País Valencià amb la censura que es viu a la Xina i a l'Iran

  Avui al 3/24 parlaven dels usuari d'internet a la Xina i de la censura que pateixen. I he pensat que si ens acostéssim a la Xina, segur que sentiríem dels dirigents xinesos un munt de raons per jutificar aquesta censura. Amb el tancament de TV3 al País Valencià passa una mica això, la proximitat fa mal. La gent no és conscient de la dimensió del fet: que tanca un mitjà de comunicació contra la voluntat dels ciutadans que el segueixen, i el govern dóna raons tècniques per justificar-ho. I són tan raonables com les que dóna la Xina o l'Iran. La distància acostuma a produir una simplificació de les coses, però en el cas de la censura la distància aporta més veritat que els motius adhuïts pels governs, que acaben essent manipuladors.

  És brutal aquesta idea de les fronteres, en comunicació i en general. És demencial. La qüestió és tan forta que avui l'Eugeni Gay ha comentat a TV3 que la llibertat d'expressió està per sobre de tot, que les qüestions relatives a la llibertat d'expressió han guanyat totes les batalles al Tribunal Constitucional.

  Per altra banda, la posició de TV3 tampoc s'acaba d'entendre. Normalment, el motor de la comunicació és l'emissor, d'aquí neix la llibertat d'expressió. Però en aquest cas per estranys motius no s'ha seguit aquesta lògica, i ha estat el receptor qui ha reclamat el mitjà. I el receptor s'ha fet present d'una manera natural en el mitjà. Recordo, per exemple, el programa del Buenafuente, 'Sense títol', que sovint a la matinada trucava gent d'Alacant. I avui en Buenafuente ho hauria de fer notar, que ja no té els espectadors d'Alacant. En canvi, tinc la impressió que avui a TV3 ningú no farà notar aquesta absència, malgrat l'empobriment que això els provoca. Perquè el tancament de TV3 al País Valencià empobreix la programació de TV3.

  JORDI BALLÓ és professor de comunicació audiovisual de la UPF

  (opinió recollida per conversa telefònica amb la redacció de VilaWeb)

  http://www.vila…e-censura.html
 • #hihasenyal: som tots el senyal

  El director de VilaWeb diu que #hihasenyal i que la mobilització a la xarxa ensenya que el país és viu i se sent fort

  Després de vint-i-quatre hores #sensesenyal, amb el diari tancat solidàriament, ara obrim de nou VilaWeb

  I ho fem dient tant fort com sabem que #hihasenyal, que tots nosaltres i cadascú de nosaltres som el senyal, que el País Valencià ha reaccionat com feia anys que no passava, que s'ha vist acompanyat per la resta del país i que no te'n podràs amagar president.

  http://www.vila…om-senyal.html
 • La xarxa encapçala les protestes

  L'etiqueta #sensesenyal esdevé la més utilitzada a Twitter · Desenes de webs i blocs se sumen a l'apagada en solidaritat amb ACPV

  El tancament de TV3 al País Valencià ha provocat una allau de crítiques i protestes a la xarxa. Ahir, quan passats dos quarts de deu del vespre es va deixar de veure TV3 al sud, VilaWeb també va quedar-se sense senyal: una pantalla en negre amb un text explicatiu que durant vint-i-quatre hores ha recordat el fort cop que suposa aquest fet per a la llibertat d'informació i per a l'espai comunicatiu català. Durant el matí, les reaccions s'han succeït ràpidament. Mica en mica, diverses webs s'han sumat a l'apagada simbòlica i l'etiqueta #sensesenyal ha estat la més utilitzada a Twitter a tot el país.

  Les webs d'Acció Cultural del País Valencià, Òmnium Cultural i l'Obra Cultural Balear s'han sumat al tancament i també han estat vint-i-quatre hores en negre. Les tres entitats, aplegades en la Federació Llull, han emès un comunicat (pdf) en què retreuen l'assetjament del govern valencià a ACPV i demanen als governs de Catalunya i les Illes 'que es posin d'acord per resoldre la situació' i 'reaccionin davant d'aquest atac a la llibertat d'expressió tot aprovant la ILP Televisió Sense Fronteres'.

  Han estat desenes les webs que s'han afegit a la iniciativa i que avui han quedat a les fosques com a mostra de solidaritat amb ACPV. Webs d'organitzacions polítiques, com PSM, ERPV, Avançam, la web de Jordi Portabella, Accent Badalona; d'entitats culturals, com Joves de Mallorca per la Llengua; de músics, com Obrint Pas, Pau Alabajos i Feliu Ventura; blocaires de VilaWeb; les webs de Flog.cat, Escacc, Grup Barnils, i un llarg etcètera.

  Des de primera hora del matí, internet ha encapçalat les protestes contra el tancament de TV3 al País Valencià. A banda de les webs que s'han solidaritzat amb ACPV, els usuaris de Twitter han omplert aquesta xarxa social de missatges, protestes i reaccions. Aplegats en l'etiqueta #sensesenyal, que ha estat la més utilitzada a l'estat (en aquesta imatge podeu veure l'impacte de l'etiqueta en un mapa) i també en la de #volemTV3, han estat centenars i centenars els missatges publicats. També a Twitter han aparegut algunes de les primeres reaccions polítiques, com la del conseller Lluís Recoder, la primera veu del govern català en parlar de la qüestió, que ha fet la següent piulada: 'Dia de dol pel català i la llibertat d'emissió,moltes il·lusions frustrades'.

  La protesta s'ha fet també visible amb un imatge contra la censura que molts usuaris s'han posat de perfil a Twitter i també a Facebook, on ja hi ha diversos grups creats al respecte.

  I una altra de les conseqüències del tancament de TV3 han estat els atacs d'internautes 'anonymous', aplegats en l'usuari de Twitter @operacio_tv3, i que han fet caure les webs de la Generalitat Valenciana i del PP valencià.

  http://www.vila…protestes.html
 • TV3, no tot està perdut

  ACPV assegura que la història del canal al País Valencià no està tancada i acusa el president Camps d'haver utilitzat l'afer per tapar la seua imputació en el ?cas Gürtel'
  19/02/11 02:00 - valència - Tere Rodríguezemail protegit

  Notícies relacionades

  * La doble cara del PP
  * La xarxa s'encén

  Canals relacionats

  * Canal: Televisió

  ?Pretenen aniquilar una ideologia de país que no és compatible amb la seua?

  La capacitat de resistència d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV) a les dificultats pot qualificar-se de numantina. Però l'últim setge judicial del govern valencià, a les mans del PP, perquè l'entitat apagarà el senyal de TV3 al territori valencià, amb l'amenaça d'imposar sancions econòmiques milionàries, ha posat al límit aquesta capacitat de lluita. ?No ens han deixat cap altra alternativa. ACPV no pot assumir aquestes multes, ja que estaríem posant en perill la nostra supervivència com a associació?, va dir ahir el president de l'entitat, Eliseu Climent, després de llegir una declaració pública ?en defensa de TV3, la llibertat, la democràcia i la cultura?.

  Això no obstant, Climent va demostrar que la paraula resignació no forma part del seu vocabulari i va assegurar que la història de TV3 al País Valencià no està tancada. ?El fons del conflicte jurídic està pendent de resolució al Tribunal Suprem i, si cal, a altres instàncies europees?, va subratllar.

  La via judicial, per la qual l'entitat espera una resolució del Suprem sobre el tancament d'al-
  guns repetidors i diver-
  ses sancions, sembla
  l'única eixida per a un conflicte en què la diplomà-
  cia no ha resultat. Sobretot amb Francisco Camps com a interlocutor.

  De fet, ACPV ha focalitzat tota la culpa del conflicte en el president valencià. ?Aquesta campanya de persecució contra ACPV és obra Camps. Un dels motius fonamen-
  tals és utilitzar el tancament de TV3 com a pan-talla de les greus acusacions que pesen sobre la seua persona com a im-
  putat en el cas Gürtel?,
  va acusar Climent.

  L'organització va denunciar que Camps ha modificat ?arbitràriament? i ?expressament? la legislació valenciana en matèria audiovisual per poder forçar el tancament de TV3 i van recordar
  que durant dos anys, el
  govern català va facilitar
  la recepció de Canal 9 al Principat, mentre esperava tancar un acord de re-ciprocitat amb la Generalitat valenciana. ?Acord que Camps va rebutjar?, va emfatitzar Climent.

  L'escriptor Joan Francesc Mira, present en l'acte d'ahir, va insistir en aquesta visió. ?És una estratègia que respon al
  projecte d'aniquilar una ideologia de país que no
  és compatible amb la
  seua?, va manifestar.

  La reacció social al tancament de TV3 també va ser rotunda amb convocatòries de concentracions per internet davant el Palau de la Generalitat.

  Darrera actualització ( Dissabte, 19 de febrer del 2011 10:59 )

  http://www.avui…m_campaign=rss
 • Les 27 seus d'Òmnium Cultural reclamen que es pugui veure TV3 al País Valencià

  150 responsables de l'entitat es fotografien amb el lema 'Volem TV3 al País Valencià. Som una nació. Llibertat d'Expressió'
  19/02/11 13:03 - barcelona - Efe

  Notícies relacionades

  * La xarxa s'encén
  * TV3, no tot està perdut

  Notícies de ...

  * València

  Les 27 seus d'Òmnium Cultural, agrupades en la II trobada nacional d'aquesta entitat, han reclamat avui que TV3 es pugui veure al País Valencià , amb el lema en català ?Som una nació. Llibertat d'expressió?.

  Segons que informa avui Òmnium Cultural en un comunicat, la II trobada nacional, que se celebra cada any i és un espai de debat i reflexió interna sobre l'entitat, ha volgut deixar explícit el seu suport a Acció Cultural del País Valencià, amb motiu del tancament de TV3 en aquesta comunitat.

  Així, uns 150 responsables de les 27 seus d'Òmnium a tot el territori s'han fet una fotografia conjunta davant el lema: ?Volem TV3 al País Valencià. Som una nació. Llibertat d'Expressió?.

  La trobada també ha suposat el punt de partida de la celebració dels 50 anys de l'entitat cultural.

  Des d'ahir, quan es va efectuar el tancament de les emissions de TV3 a València, diverses entitats polítiques, culturals i del món de la comunicació a Catalunya s'han pronunciat en contra de l'actitud de la Generalitat Valenciana d'impedir les emissions de la televisió autonòmica catalana.

  http://www.avui…m_campaign=rss
 • Concentració al monestir de Montserrat per TV3 al País Valencià

  'No deixem que apaguin la flama de la llengua', n'ha estat el lema

  Coincidint amb els actes de la 42a Renovació de la Flama de la llengua catalana a Montserrat, un centenar de persones s'han aplegat davant del monestir per protestar contra el tancament de TV3. 'No deixem que apaguin la flama de la llengua. Volem TV3 al País Valencià', ha estat el lema. La concentració s'ha fet just abans de l'encesa i la renovació de la flama de la llengua a la llàntia de l'atri de la basílica del monestir.

  Més concentracions

  A més de les concentracions de divendres a València, ahir a Castelló i al Pedreguer, entre d'altres llocs, i avui a Montserrat, per demà dilluns hi ha convocades diverses concentracions: A la plaça d'Espanya d'Alcoi (20.00), a la plaça del Mercadal de Reus (20.00), a la cruïlla Passeig de Gràcia-València de Barcelona (19.30) i a la plaça de la Verge de València (19.30). Per dijous se n'ha convocat almenys una altra a València i per dissabte a Castelló. D'aquesta manera la reposta ciutadana contra el tancament de TV3 al País Valencià, que ha estat molt potent a la xarxa, ja s'ha començat a traslladar al carrer.

  http://www.vila…-valencia.html
 • Els manifestants omplen Santa Clara de Castelló per TV3 i contra Camps

  Hi ha convocades una manifestacions demà i dijous a València

  Milers de persones van omplir ahir al vespre la plaça Santa Clara de Castelló protestant contra el tall d'emissió de TV3 i contra el govern de Camps. Els manifestants van cridar consignes a favor de la llibertat d'expressió amb banderes i pancartes. Dilluns hi ha prevista una concentració a València a les 19.30 a la Plaça de la Verge.

  Entre el públic, cares conegudes de la política, com ara alguns regidors socialistes de l'Ajuntament; el diputat del Bloc, Josep Maria Pañella, així com el portaveu municipal d'aquest partit, Enric Nomdedéu, membres d'Iniciativa com Carles Mulet o Josep Pedregosa; càrrecs d'EUPV, d'ERPV, etc. També escriptors com Josep Porcar, que va llegir el manifest redactat pels convocants, Vicent Pallarés, Jesús Pla, el director teatral Manuel Vilanova, etc.

  El delegat d'Acció Cultural a Castelló, Antoni Royo, va parlar emocionat de l'agressió que suposava aquest tancament, tant contra la llibertat d'expressió i informació, com contra l'espai nacional de comunicació, i va emplaçar els diputats al parlament espanyol a aprovar ràpidament la ILP Televisió sense fronteres i a restablir així la lliure recepció, a Castelló i a tot el País Valencià, de TV3 i tots els altrtes canals de la corporació catalana.

  Més concentracions

  Els organitzadors de la concentració a Castelló van convocar un nou acte, en aquest cas una manifestació, per al proper dissabte, dia 26, a les 19 hores, a la Farola, una manifestació que esperen multitudinària car, segons van explicar, 'si en 24 hores i de pressa i corrents hem pogut reunir aquesta gentada, amb una setmana estem convençuts que aconseguirem que la presència ciutadana siga encara molt major.'

  Avui hi ha una altra concentració davant del monestir de Montserrat, coincidint amb els actes de la 42a Renovació de la Flama de la Llengua catalana a Montserrat. I per dilluns hi ha convocades diverses concentracions: A la plaça d'Espanya d'Alcoi (20.00), a la plaça del Mercadal de Reus (20.00), a la cruïlla Passeig de Gràcia-València de Barcelona (19.30) i a la plaça de la Verge de València (19.30).

  D'aquesta manera la reposta ciutadana contra el tancament de TV3 al País Valencià, que ha estat molt potent a la xarxa, ja s'ha començat a traslladar al carrer. Divendres tres-centes persones, convocades minuts abans a través de les xarxes socials, es van aplegar davant del Palau de la Generalitat a València. I ahir al migdia un centenar de persones es van manifestar davant de l'ajuntament del Pedreguer (Marina Alta) contra el tancament en una nova convocatòria feta d'urgència per internet. Amb lemes com 'Per la llibertat d'informació', 'Pel català' i 'Volem TV3', els assistents van exigir poder veure TV3. Abans de finalitzar l'acte, es va llegir un comunicat per part del Casal Jaume I on es feia referència a l'atac a la llibertat d'expressió i a la llengua que suposava aquest tancament.

  http://www.vila…tv3-camps.html
 • Duran i Lleida reclama al govern espanyol que doni suport a la ILP de TV sense fronteres

  13:3920.02.2011

  Barcelona (ACN).- El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha reclamat al govern espanyol que no posi obstacles a la ILP que s'ha presentat al Congrés i que té l'objectiu que les televisions autonòmiques es puguin veure en comunitats que comparteixen la mateixa llengua. Després de l'apagada de TVC al País Valencià, Duran i Lleida creu que la via de la ILP pot ser la solució i es mostra escèptic sobre la possibilitat de resoldre-ho a través del govern valencià malgrat 'algun missatge conciliador que aquests dies ens han intentat traslladar les autoritats valencianes'. Duran i Lleida també ha denunciat 'l'assetjament' contra Acció Cultural del País Valencià.

  http://www.vila…fronteres.html

Ves a la pàg: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 [+1]

 • gossetinofensiu,
 • puput
 • i
 • 19 visitants

Aquesta llista està feta a partir dels usuaris actius durant els darrers 20 minuts.

ProgramacióAltres webs d'enllaços


Altres WEBs