D'on venim i on volem anar?  Top

 • D'on venim i on volem anar?

  Fa més d'un segle que un investigador peruà va mostrar a tot el nostre sofert país que vivíem dins un engany. En Luis Ulloa, investigador immens, s'atrevia a donar al món les conclusions de les seves dades. Ell va pretendre vincular el nostre Colom amb Galícia i es topà amb el muntatge que els hispano-castellans havien muntat. Després d'ell, molts més. Bé, molts molts...., no gaires. Però els suficients, amuntegant dades i més dades irrefutables!

  Avui, amb diverses entitats intentant erigir-se com les veritables defensores del Colom català, podem dir que el problema, el tenen ells.
  La investigació arrela, avança, i el que provoca és una mena de certesa en la qual es clarifica que ells han muntat un escenari immens, però de paper mullat. I ara, com carai ho intentaran fer per mantenir la mentida? Com pretendran defensar la tesi d'un Colom genovès? Com amagaran les banderes catalanes dels mapamundis del sele XVI? Com.....?

  Bé, doncs tenim un Sant Jordi intens: per un costat, s'està projectant als Cinemes Girona la pel·lícula "Colom i la Casa Reial Catalana", produïda per Pilar Montoliu Produccions i amb el suport de l'Institut Nova Història; per l'altre, presentem el nou llibre d'en Bilbeny, "Petit Manual de la Descoberta Catalana d'Amèrica". Fa un mes i escaig, en Pep Mayolas publicava el seu estudi sobre "La princesa a l'exili. Felipa de Coimbra i Urgell". I aviat veurem l'obra de l'Enric Guillot que exposa com es manipula la cartografia i s'hi esborra tota identitat catalana durant els segles XVI i XVII.

  En fi, venim del passat que ens han robat. Som on som, i anirem fins on puguem. O sigui, fins al final d'aquest entrallat. Això sí: hi anirem malgrat que aquest país continua sense una "Acadèmia Nacional" que ens empari, malgrat que nosaltres avancem sense pressupostos, malgrat que nedem amb els mitjans de comunicació girats d'esquena, i malgrat una intel·lectualitat tan tímida, que més que per l'"intel·lecte", brilla per l'"actualitat".

  BONA DIADA DE SANT JORDI!!!

  Albert Codinas
  President de la Fundació Nova Història

  Més articles
 • 36 visitants

Aquesta llista està feta a partir dels usuaris actius durant els darrers 20 minuts.

ProgramacióAltres webs d'enllaços


Altres WEBs